Schoenmaatje 

Schoenmaat bepalen?

Wil jij zelf de schoenmaat van jouw dochter of zoon bepalen? Print dan hier zelf ons "schoenmaatje" uit en meet de voet op, op het op A4 uitgeprinte schoenmaatje.

Hoe meet je een voet op?

Plaats de voet met de hak op de zwarte lijn van de tekening. Altijd rechtop staan en twee voeten naast elkaar. Altijd beide voeten meten, er kan verschil zijn. Wanneer er verschil is, ga je van de grootste maat uit. Kom je op een halve maat uit? Bijvoorbeeld maat 30.5. Heeft jouw zoon of dochter een smalle voet, dan kies je maat 31, om te voorkomen dat de schoen te breed wordt. Giga shoes is een goed merk voor smalle voeten. Bij dit merk kun je dan in dit geval wel kiezen voor een maat 32. Bij alle andere merken in deze shop kies je voor maat 31. Wanneer de schoen toch iets te breed of iets te groot blijkt te zijn, kun je er altijd een inlegzooltje inleggen en deze er uit halen wanneer de voet weer iets gegroeid is.

Tip: In de meeste schoenen is het voetbed uitneembaar (los zooltje). Neem deze er uit en zet het hakje goed op de zool, altijd rechtop staan, nergens tegenaan leunen. Wanneer je dan een goede centimeter aan de voorkant overhoudt, dan is de maat goed!

BAM!Shoes Schoenmaatmeter